Kāpēc ir vērts dziedināt iekšējā bērna traumas?

Andris Petriņš

Mēs esam pieraduši pie savām domformām, pasaules uztveres, ierobežojošajām pārliecībām tik ļoti, ka ir gandrīz neiespējami aptvert, ko varam pieredzēt un kā dzīvot, ja šīs iekšējās programmas tiek nomainītas. Vai esi kādreiz iedomājies, kāda būtu dzīve, ja pats sevi nekavētu ceļā uz panākumiem, patiesu attiecību veidošanu un baudpilnu ikdienu jebkurā jomā?

Mūs kavē nevis apstākļi, bet mūsu skatījums uz tiem

Situācijas un cilvēki ap mums ir tādi, kādi tie ir. Ne labi, ne slikti, visbiežāk pat ne kavējoši vai motivējoši. Viss ir neitrāls. Krāsas, noskaņas un emocijas visām situācijām mēs ar savām zemapziņas programmām piešķiram paši.

Iedomājies, ka bērnībā esi sajaucis savu krāsu paleti, ko tagad dienu no dienas izmanto pasaules iekrāsošanai vienā vai citā tonī. Visticamāk esi pamanījis, ka Tavas sajūtas un skatījums daudz nav mainījies, ja vien jau neesi veicis kādu sevis dziedināšanas darbu. Ja Tev ir tendence uz melanholiju, tad spēj sajusties noskumis jebkurā situācijā, jebkuros apstākļos. Pat ceļojums ar mīļoto cilvēku spēj iekrāsoties ar skumju pieskaņu, jo prātā iezogas domas, par mājām, ilgas pēc bērniem vai mājdzīvnieka.

Un tā tas notiek burtiski ik uz soļa. Pavēro kādu brīdi sevi un mēģini noņemt savas ierastās krāsas. Iedomājies, ka rokās turi lupatu, ar kuru spēj notīrīt visas krāsas no pasaules. Viss kļūst vienādi neitrāls. Viss ir vienkārši tāds, kāds tas ir. 

Ja izdodas pamanīt šo pasaules neitralitāti, tas ir milzīgs solis pretī iespējai ieraudzīt savu patieso potenciālu.

Tikai Tevis paša izvēlētās emocionālās un mentālās krāsas veido Tavas pasaules gleznu. 

Protams, mēs nedzīvojam pelēkā pasaulē un es ticu, ka nevienam no mums nav vēlmes nokļūt pelēcībā. Emocijām ir vieta būt. Kā patīkamajām, tā arī tām, kas nav mums ērtas. Tomēr dziedināts cilvēks biežāk spēs stāvēt pāri šīm iekšējām šūpolēm. Viņš apzināsies, kāpēc jūtas tā vai citādāk un spēs pamanīt pats savus iekšējos sabotierus.

Atrodot jaunas krāsas, pasaule ap Tevi mainās

Cilvēks, kas iet savu dziedināšanās ceļu, apgūst prasmi apzināties savas vajadzības, pamazām spēj nesāpināties no citu cilvēku rīcības, atrod veidus, kā piedot šķietamus pāri darījumus, jo apzinās, ka nekas, kas notiek ap viņu nav par viņu. Dziedināts cilvēks spēj uzņemties atbildību par savu rīcību, izvēlēm, to sekām un savām emocijām.

Dziedinot savas iekšējās bērnības sāpīgās pieredzes, mūsu zemapziņa spēcīgi pārraksta visu pasaules redzējumu, kas iesakņojies dziļi mūsu sistēmā. Tas visbiežāk nav ne viegli, ne ātri. Es pat teiktu, ka šis dziedināšanās ceļš ilgst visas dzīves garumā. Tomēr tas paver jaunu skatījumu un citu plašumu mūsu pašu dzīvei.

Dziedinot savu iekšējo bērnu, rodas iespēja piedzīvot patiesu iekšēju mieru un pieņemšanu. Mēdz sakārtoties ilgstoši nelaimīgas attiecības vai izveidoties jaunas, kas balstītas mīlestībā un harmonijā. Šis ceļš dod iespēju izveidot cita līmeņa attiecības – daudz dziļākas, pieņemošākas un patiesākas kā līdz šim. Vienlaikus dziedināšanās atbrīvo no bailēm no tuvības, intimitātes, sniedz jauna līmeņa uzticēšanos.

Manā pieredzē ir situācijas, kad sievietes, kas gadiem piesaistījušas sev toksiskus, emocionāli vēsus vai pat vardarbīgus partnerus, dziedinot savas iekšējās bērnības traumas, pārprogrammējot zemapziņas blokus un sakārtojot savas attiecības ar tēvu, spēj izveidot veselīgas, stabilas uz dziļākām vērtībām balstītas attiecības. 

Bailes no veiksmes nevis neizdošanās

Veiksme nozīmē izmaiņas, jaunus plašumus un iespēju atklāt kaut ko jaunu. Mūsu pašu iekšējās bailes no jaunas dzīves mūs notur viduvējībā un samazina veiksmes potenciālu. Tas ir līdzīgi kā sēdēt stikla kastē un vēlēties no tās izkāpt, bet nepiecelties un neatvērt durvis. It kā redzi pasauli un tās plašumus. Apbrīno, ka citi tā spēj dzīvot, bet saproti, ka Tev jau tā nebūs, tas nav lemts.

Atbrīvojoties no šīm bailēm, kas sakņojas bērnībā iemācītās domformās, mums atveras potenciāls nopelnīt vairāk naudas, būt veiksmīgākiem, drosmīgākiem un piedzīvot lietas, par kurām, iespējams, neesam pat iedomājušies. Piemēram, ja Tevī ir bijusi pārliecība, ka naudu nopelnīt ir grūti, iespējams tas Tevi bremzē nopelnīt vairāk, jo šķiet, ka tam jābūt grūti. Tiklīdz atbrīvo sevi no šīs ticības, nauda sāk plūst pie Tevis vieglāk un vairāk. 

Dziedināšanās ceļš paver iespēju ne vien būtiski mainīt savu dzīvi, bet arī iepazīt pašam sevi no jauna. Pamanīt lietas, kas ir patiesi Tavas, nevis pārņemtas no sabiedrības, vecākiem vai draugiem.

Jaunākie raksti

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Andris Petriņš

Andris Petriņš ir SEKVOIA SPACE veidotājs un vadītājs. Ieguvis rekreatīvās un transformējošās elpošanas pasniedzēja sertifikātu un kopš 2022.gada sākuma vada elpošanas sesijas gan individuāli, gan grupās. Vada regresijas sesijas un koučingu personības attīstības pilnvērtīgai realizācijai.

Kombinējot darbu ar prāta, fiziskā ķermeņa un emociju ietekmi Andris spēj būt lielisks atbalsts, strādājot ar sevi un savas zemapziņas ietekmi, dziedinot dzimtas traumas (attiecībās ar māti, tēvu, bērniem vai partneriem), atlaižot senus aizvainojumus, kā arī atverot savu sirdi mīlestības piepildītai un harmoniskai ikdienai.

Andris ir empātisks un smalki jūtošs, kas padara viņu par lielisku pavadoni Tavā iekšējās transformācijas ceļā, kas prasa maigu un iedvesmojošu klātbūtni.

Piesakies jaunumiem!

Esi pirmais, kas uzzina par SEKVOIA SPACE jaunajām nodarbībām un noderīgiem instrumentiem Tavā izaugsmes ceļā!

Ieraksti savu vārdu un e-pastu, lai reizi mēnesī saņemtu iedvesmas devu no mums!